Одеський припортовий продають незважаючи на 16 років перепон, Ющенка і суди

Вівторок, 29 вересня 2009, 11:10

Станом на 11 годину в Києві розпочався аукціон із продажу Одеського припортового заводу.

Заявки на участь у конкурсі подали російська компанія "Азот-Сервіс", пов'язана з російським "Сибуром" (афільована з "Газпромом"), компанія російського бізнесмена Костянтина Григоришина "Фрунзе-Флора", а також фірма "Нортіма", контрольована Ігорем Коломойським і Олександром Ярославським.

Як заявив перед початком конкурсу в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко, історія приватизації триває 16 років, і всі ці роки чинилися якісь перепони.

За його словами, нинішні умови найкращі для приватизації заводу, включаючи зокрема, Соціальний пакет із збереженням робочих місць. В разі невиконання покупцем умов ФДМ може відмовитися від приватизації.

Він також попередив, що якщо буде виявлено факт змови щодо зниження ціни продажу або інші недобросовісні дії, конкурс буде зупинено.

"Опоненти приватизації зробили все, щоб відштовхнути інвесторів, щоб чесна приватизація не відбулася. Водночас уряд і ФДМ зробили все, щоб розчистити це поле... і провести чесну приватизацію", - заявив в.о. голови.

Парфененко нагадав, що 17 вересня президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив дію положень постанови Кабінету міністрів від 3 грудня 2008 року, якими передбачено проведення приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод".

За його словами, Фонд держмайна отримав лист від КС, де говориться, що той відмовив у порушенні справи за поданням президента.

Він також заявив, що два рішення судів не завадять продажу заводу.

Тим часом, кілька десятків противників продажу Одесового припортового заводу пікетують аукціон з подажу підприємства.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", люди вишикувалися на перехресті площі Лесі Українки та провулку Кутузова. Дорогу до приміщення Фонду держмайна перекрили їм представники міліції.

Люди тримають державні прапори, а також білі прапори з протестувальними гаслами. Вони також вигукують "Одесити не пробачать продаж ОПЗ ".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування