Німеччина може потеплішати до України

Вівторок, 29 вересня 2009, 11:45

Посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзет прогнозує зближення України з ЄС після можливого призначення нового голови МЗС.

Про це посол сказав в ефірі телекомпанії "5 канал", передають Українські новини.

"Звичайно, я хочу сказати, що європейська політика одержить новий імпульс, і ми будемо конкретно над цим працювати, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу", - сказав Гаймзет.

При цьому він не назвав конкретні строки такого зближення, зазначивши, що це залежить від України.

Водночас німецький політолог Валерій Гладко вважає, що у випадку призначення Вестервеллє міністром, позиція Німеччини щодо України покращиться, передає Радіо "Свобода".

"Штайнмайєр (екс-глава МЗС Німеччини) був сконцентрований на відбудові відносин із Росією, і Україну він не бачив через цю призму, тому що вважав головним чинником політики у Східній Європі – Росію", - зазначив він.

"Вестервеллє буде робити все навпаки. Думаю, він буде намагатись знайти можливість дати шанс Україні і іншим країнам вийти з-під російського впливу і російської зовнішньої політики", - вважає Гладко.

Вестервелле не має досвіду дипломатичної роботи – в університеті Бонна він учився на юриста, а з 1991 року одержав право на адвокатську практику, однак починаючи з 1994 року він займався партійною роботою.

У 1994-2001 роках він був генсеком ПСД, а з 2001 року він 4 рази обирався на посаду голови партії, пише Комерсант-Україна.

У Німеччині він широко відомий завдяки тому, що він є єдиним лідером великої партії, що не приховує нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Вестервеллє вже пообіцяв, що "ніяких різких змін зовнішньополітичного курсу не буде".

Раніше український МЗС висловив сподівання, що нова парламентська коаліція, яка буде сформована в Німеччині після виборів, буде сприяти реалізації європейської і євроатлантичної інтеграції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування