Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попередив Тимошенко про згубні наслідки

Вівторок, 29 вересня 2009, 12:14

Президент Віктор Ющенко попереджає Кабінет міністрів про відповідальність за "всі згубні наслідки поспішної і незаконної приватизації Одеського припортового заводу".

Про це на брифінгу в секретаріаті президента заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

Вона зауважила, що заявлена стартова ціна конкурсу в 4 мільярди гривень "не витримує критики – адже ще рік тому за підприємство пропонували понад 2 мільярди доларів".

При цьому Ванникова наголосила, що приватизацію намагаються здійснити якнайшвидше – аби закрити бюджетні дірки.

Вона зауважила, що натомість уряд мав би пояснити громадськості, у чому причина неспроможності виконати бюджет – і співпрацювати з іншими органами влади, насамперед президентом і Верховною Радою, для вирішення проблем по суті.

"Зрештою, найбільш вірогідним покупцем є компанія, афілійована з "Газпромом" – фактично, держпідприємством сусідньої країни. А це викликає запитання і щодо дотримання українського законодавства про приватизацію, і щодо міркувань національної безпеки", - наголосила прес-секретар.

За її словами, Ющенко вважає такий підхід уряду до приватизації стратегічних об’єктів абсолютно неприйнятним.

"Політикам, які збираються і після виборів жити і працювати в цій країні, варто було би думати не лише про сьогодні, а і про завтра", – передала слова президента Ванникова.

Станом на 12.06 комісія Фонду держмайна не визнала компанію "Нортіма", що контролюється Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським, переможцем аукціону з продажу ОПЗ. Вони запропонували найбільшу ціну – 5 мільярдів гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...