Ющенко просить Медведька розібратися з людьми Тимошенко

Вівторок, 29 вересня 2009, 18:25

Президент Віктор Ющенко звернувся до генпрокурора з приводу зриву конкурсу по приватизації Одеського припортового.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент вважає абсолютно неприйнятним такий підхід до приватизації стратегічних об’єктів, які продемонстрували уряд та Фонд держмайна під час спроби продажу ОПЗ", - йдеться у повідомленні.

На Банковій наголосили, що "вкотре було продемонстровано небажання діяти в рамках закону та повна зневага до рішень суду".

"Не зважаючи на діючий указ президента та рішення суду, ФДМ пішов на пряме порушення закону і провів запланований конкурс виконуючи тіньові домовленості уряду", - заявила прес-служба.

"Зважаючи на широкий розголос неправомірних дій уряду, інвестори відмовилися називати реальну ціну за ризиковий об’єкт приватизації", - йдеться у повідомленні.

"Коли у ході конкурсу не вдалося реалізувати домовленості уряду щодо продажу акцій ОПЗ визначеному покупцеві, конкурсна комісія не визнала результати аукціону. Такі дії викликають неприємні асоціації щодо повторення вже пройденого етапу кулуарної приватизації та є абсолютно неприйнятними", - наголосили у секретаріаті.

"Тому Ющенко звернувся до генпрокурора з проханням дати правову оцінку діям посадових осіб Фонду та вжити передбачених заходів для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону", - повідомила прес-служба.

На Банковій наголошують, що "президента обурює спроба уряду свою недолугу бюджетну політику компенсувати шляхом продажу стратегічних для держави об’єктів".

"Замість реальних бюджетних реформ, зменшення бюджетних видатків уряд продовжує практику збирання наперед податків, невиплати податку на додану вартість, а нині ще й реалізовувалась спроба продажу стратегічного для країни заводу", - йдеться у повідомленні.

Секретаріат вважає, що "урядом переслідується тактика під назвою "пересидіти кризу".

"Головний фінансовий документ на 2010 рік наочно продемонстрував політику уряду запропонувавши побудувати бюджет на нереальних доходній частині, посиленні ручного керування ресурсом, абсурдності стабфонду", - заявила прес-служба.

"Небажання уряду проводити бюджетну реформу закривають перед Україною перспективи економічного розвитку та значно погіршує умови виходу з кризи", - вважають у секретаріаті.

"Таким чином спроба продажу ОПЗ є намагання уряду за рахунок розпродажу стратегічних об’єктів за мінімальною ціною компенсувати свою недолугу бюджетну політику, демонструючи зневагу прем’єра до законодавства і судової влади", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
10:09
Укрупнення університетів: міністр Лісовий назвав принципи, якими керується МОН
Усі новини...