У Коломойського жаліються, що Тимошенко вішає на них ярлики

Вівторок, 29 вересня 2009, 18:47

Заяви про змову між учасниками конкурсу з приватизації Одеського припортового не відповідають дійсності.

Про це заявив перший заступник голови правління "Приватбанку", представник компанії "Нортіма" Тимур Новіков.

Він нагадав, що прем`єр Юлія Тимошенко заявила про змову між російською компанією "Азот-Сервіс", українськими "Фрунзе-Флора" і "Нортіма", яка і стала переможцем у конкурсі з приватизації ОПЗ, з метою зниження ціни підприємства.

"Ми заперечуємо наявність будь-яких змов між учасниками конкурсу", - наголосив Новіков.

При цьому він зазначив суперечність дій ФДМ і Кабміну щодо приватизації ОПЗ.

"Хочемо – продаємо, що б там не стало, кров з носу, і от вам тисяча аргументів, а зараз не продаємо. Тепер ця ганьба прикривається голослівними звинуваченнями про те, що троє учасників конкурсу змовилися з метою придбати ОПЗ дешево", - сказав представник "Нортіми".

Він додав: "Всі бачили, як проходив конкурс, його учасники реально боролися за ціну, вони нервували, називаючи підвищення ціни".

"Особливо нервував представник російської компанії, який, зупинившись на ціні у 4 млрд. 950 млн. грн., довгий час очікував на отримання подальших інструкцій телефоном", - сказав Новіков.

"Ліцитатор (ведучий) аукціону теж тягнув час, і це зрозуміло, але чомусь Фонд держмайна вирішив, що ціна в 5 млрд. грн. – це низька ціна", - зазначив він.

Новіков переконаний, що "зараз основна мета Кабміну і ФДМУ – це маніпуляція громадською думкою".

"Те, що зараз відбувається, – це процес навішування ярликів і, на наше глибоке переконання, прем`єр і в.о. глави ФДМ мають публічно спростувати свої звинувачення або надати докази того, що три сторони, які сьогодні брали участь у конкурсі, змовилися", - наголосив він.

Крім того, він заявив, що "Нортіма" буде вимагати у суді від Кабміну і ФДМ не тільки визнання результатів конкурсу із продажу ОПЗ, а й відшкодування збитків.

"Компанія "Нортіма" збирається подати до суду, вимагаючи відшкодування збитків і примушення до укладання договору", - сказав Новіков.

Відповідаючи на питання журналістів, у яку суму компанія оцінює збитки, представник "Нортіми" сказав, що їх розраховуватимуть фахівці, які готують позов.

"Тому, я не можу вам назвати ні розмір, ні методику розрахунку. Я можу припустити, що одним з пунктів збитків буде вартість тих ресурсів, які були залучены до проплати застав у період з 21 вересня по ту дату, коли ця застава буде повернута" , - зазначив він.

Відповідаючи на питання, які шанси у "Нортіми" через суд зобов'язати ФДМ укласти договір про приватизацію ОПЗ, Новіков сказав: "Я чув думку експертів: шанси у нас є".

УНІАН, Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування