Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко вважає, що диплом його заступника – не справа СБУ

Вівторок, 29 вересня 2009, 19:08

Інформацію щодо диплома заступника голови СБУ Андрія Кислинського має перевірити Головдержслужба.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, коментуючи депутатське звернення начальника кримської міліції Геннадія Москаля щодо використання Кислинським "підробленого" диплома про вищу освіту під час перебування на державній службі.

За словами Наливайченка, Кислинський, як і він особисто, не є військовослужбовцем, а є державним службовцем, тому закон про держслужбу "чітко передбачає ту установу, яка зобов’язана перевіряти. Це Головдержслужба".

"Саме з нею пан Андрій і працює. І це зайва політизація від народних депутатів чи від посадовців МВС. Я думаю, що це питання треба зосереджувати туди", - сказав він.

"Ще раз підкреслюю, що перевірка держслужбовців здійснюється Головдержслужбою, і якщо є питання і є сумніви, відповідно, туди і мають скеровуватися запити", - сказав Наливайченко.

Він додав, що для того, аби дати остаточну відповідь у питанні освіти Кислинського, треба почекати результатів перевірки Головдержслужби.

Відповідаючи на запитання про відповідальність держслужбовця, який надає про себе неправдиві біографічні дані, Наливайченко сказав: "Якщо я надав неправдиві відомості, за це передбачена відповідальність згідно із законодавством. Адміністративна, кримінальна".

"А якщо це стосується роботодавця, то він зобов’язаний розірвати трудовий договір", - зазначив він.

На уточнююче питання, чи нестиме Москаль якусь відповідальність у разі, якщо його інформація виявиться неправдивою, голова СБУ відповів: "Сподіваюсь, кримінальну чи адміністративну. Це буде залежати від перевірки його статусу".

Водночас, Наливайченко зауважив, що зі свого боку СБУ не проводитиме перевірки і не опитуватиме Москаля, звідки в нього з’явилися сумніви щодо освіти Кислинського.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування