У Коломойського звинуватили Тимошенко у тиску. Семенюк знає план

Вівторок, 29 вересня 2009, 20:52

Представник компанії "Нортіма" Тимур Новиков звинувачує Кабінет Міністрів у тиску на конкурсну комісію з продажу Одеського припортового заводу.

Про це Новиков заявив в ефірі Шустер Live у вівторок ввечері.

Він підкреслив, що 21 вересня, коли остаточно став відомий склад учасників конкурсу, "ніхто з представників Кабміну, або з Фонду держмайна або з членів комітету з приватизації цього об'єкта не порушив питання, що в нас маленька ціна".

"Питання про ціну раптом виникло після того, як члени комісії повернулися з дорадчої кімнати. Йшли вони туди з одним настроєм. Хтось з них навіть потискував нам руки, вітали", - розповів Новиков, який був присутній на конкурсі.

"А потім сюрприз. Я думаю, що в цій кімнаті відбувся елемент керування Кабміну Фондом держмайна", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання, про те, що хтось у цій кімнаті від Кабміну міг сказати Фонду держмайна прийняти таке рішення, він додав: "Або шляхом телефонного дзвінка. Телефонне право ще будь здоров, як бере участь в управлінні".

У свою чергу екс-глава Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що конкурсна комісія не мала права не визнати конкурс.

"Конкурсна комісія, яка пішла в дорадчу кімнату, порушила регламент роботи комісії", - наголосила вона.

За її словами, "це дає підставу для сьогоднішніх людей, які виграли конкурс, подати до суду". Семенюк-Самсоненко нагадала, як в 2001 році Костянтин Жеваго придбав Луганськтепловозу за 43 млн. гривень.

"Тоді конкурсна комісія визнала конкурс недійсним. І Жеваго пішов у суд. У 2005 році, коли я прийшла в ФДМ, він поклав рішення суду, яке мене зобов’язувало продати завод за 43 млн. гривень, бо конкурсна комісія не мала права не визнавати конкурс", - зазначила Семенюк-Самсоненко.

Вона зазначила, що наразі розвивається той самий сценарій.

"Відбулося шоу, розігране з тим, щоб на цьому питання не завершити, а завтра рішенням суду віддали цей завод тому, хто виграв. І ця дія буде зроблена таким чином, що ФДМ і держава втратять все", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...