Тимошенко суперечить сама собі – людина Коломойського

Вівторок, 29 вересня 2009, 22:17

До проведення конкурсу заяв про заниження ціни на Одеський припортовий з боку Кабміну і Фонду держмайна не було.

Про це заявив представник компанії "Нортіма" Тимур Новіков.

За його словами, раніше в.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко і Тимошенко заявляли про те, що стартова ціна ОПЗ у 4 млрд. грн. є цілком справедливою.

"Ще тиждень тому Кабмін і ФДМ говорили про те, що оцінку ОПЗ було проведено відповідно до методики, затвердженої Фондом, згадувалося також, що до оцінки заводу були залучені профспілки і трудовий колектив підприємства", - сказав Новіков.

"Прихильники проведення приватизації стверджували, що ціна 4 млрд. грн. справедлива і закликали взяти участь у конкурсі з продажу ОПЗ", - підкреслив він.

"Були люди, які говорили не стільки про занижену ціну, скільки про несвоєчасність продажу цього об`єкту в кризовий період, коли активи коштують дешевше. Ці люди закликали державу залишатися власником ОПЗ", - нагадав представник "Нортіми".

При цьому він констатував: "Так чи інакше, заяв про занижену ціну ОПЗ з боку Фонду держмайна і Кабміну взагалі не звучало".

"Якщо ви порівняєте ціну, яка була при спробі провести попередню приватизацію ОПЗ рік тому, то ця ціна становила 3 млрд. грн. або близько 600 млн. дол.", - зазначив Новіков.

"Зараз ця ціна була приблизно 500 млн. дол., і я не думаю, що 100 млн. дол. - це реальний дисконт з урахуванням кризової ситуації", - наголосив він.

Як відомо, у вівторок відбувся аукціон з продажу Одеського припортового заводу. Найвищу ціну 5 мільярдів гривень запропонувала компанія "Нортіма", яка пов'язана з Ігорем Коломойським.

Однак конкурсна комісія визнала аукціон таким, що не відбувся, посилаючись на змову серед його учасників.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування