У "Регіонах" хочуть обмежити продаж алкоголю

Вівторок, 29 вересня 2009, 23:33

У Верховній Раді зареєстровано законопроект який вводить обмеження на торгівлю алкогольними напоями.

Автором документу є регіонал Микола Присяжнюк, повідомляє сайт парламенту.

Він пропонує вважати місцем торгівля алкогольними напоями " спеціалізований магазин, ресторан, кафе, бар, інший суб'єкт громадського харчування, де здійснюється реалізація алкогольних напоїв, у тому числі на розлив, торговельною площею не менше 20 кв. м."

Пропонується заборонити здійснювати продаж алкогольних напоїв в універсальних магазинах наряду з продажем інших товарів широкого вжитку.

Згідно з документом, до асортименту спеціалізованого магазину (спеціалізованого відділу у магазині), що здійснює реалізацію алкогольних напоїв, не може бути включено будь-який товар, що не відноситься до алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Крім того, пропонується заборонити розміщення спеціалізованих магазинів на відстані менш ніж 100 метрів до будівель, в яких розташовані органи державної влади, органи місцевого самоврядування, державні установи і підприємства, військові частини.

Також такі магазини не можуть бути розміщені на відстані менш ніж 200 метрів до земельних ділянок та безпосередньо до будівель і споруд, в яких розташовані дитячі, навчальні, наукові установи та заклади охорони здоров'я, тощо.

Адміністративну відповідальність за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення, придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, а також виготовлення, придбання, зберігання або реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв пропонується збільшити вдвічі.

Регіонал також пропонує за виготовлення і збут самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення встановити не адміністративну, а кримінальну відповідальність.

Пропонується визначити міру покарання за цей злочин у вигляді штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до одного року з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та апаратів (обладнання) для її виготовлення.

У законопроекті зазначається, що суб’єкти господарювання мають право продовжувати роздрібну торгівлю алкогольними напоями не у спеціалізованих магазинах (спеціалізованих відділах у магазині) до закінчення строку на який видані відповідні ліцензії, але не більше одного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування