Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков хоче, щоб усі "махрові шахраї" сіли

Середа, 30 вересня 2009, 09:51

"Регіонал" Борис Колесніков сподівається, що після звіту парламентської комісії винні в його затриманні у квітні 2005 року будуть покарані.

"У 2005-му банда махрових шахраїв скористалася ситуацією, щоб заробити фінансовий і політичний капітал", - сказав він газеті "Сегодня", коментуючи висновок спецкомісії ВР про те, що Колеснікова затримали тоді з "ігноруванням" законів.

"Зараз сидить тільки їхній спільник Пенчук (Борис Пенчук, екс-заступник директора донецького торгового центру "Білий лебідь", видавець книги "Донецька мафія", який звинувачував Колеснікова у вимаганні)", - зазначив Колесніков.

"Але якщо сядуть вони всі, це буде певною гарантією для громадян України, що їх не зможуть незаконно відправити за ґрати", - додав "регіонал".

Результатів роботи комісії сам Колесніков ще не знає, але сподівається на їхню об'єктивність.

Раніше особами, які були причетні до фальсифікації справи, Колесніков називав голову МВС Юрія Луценка й екс-заступника генпрокурора Віктора Шокіна. Але обоє свою причетність заперечують і вважають "справу про фальсифікації" політичною.

Як відомо, слідча комісія ВР у справі "незаконного затримання" Колеснікова відзвітувала про перші результати роботи.

Головний висновок комісії: проти Колеснікова співробітниками органів (у першу чергу, вищим керівництвом Генпрокуратури й МВС) були скоєні численні правопорушення - їх має розглянути ГПУ.

"Ми підготували звіт і зареєстрували його, щоб передати в ГПУ", - сказав голова спецкомісії, "регіонал" Микола Джига газеті.

"Окремі посадові особи навмисне організували цілу низку провокацій, пов'язаних із незаконним затриманням і арештом Бориса Колеснікова. Ці особи повинні понести дуже серйозну кримінальну відповідальність – адже вони чинили злочини. Не одна, не дві людини, а група. Персоналії ж назвемо пізніше", - додав він.

Нардеп від луценківської "Народної Самооборони" Володимир Ар’єв вважає звіт тимчасової слідчої комісії ВР із питань розслідування обставин затримання Колеснікова під керівництвом Джиги від початку необ'єктивним.

"Сумніваюся, що висновки цієї комісії приймалися одноголосно. За моєю інформацією, вона жодного разу не збиралася в повному складі. Якщо в звіті – дані Джиги, то нехай він говорить від себе. Так, від комісії звучить вагоміше, але це нечесно", - каже він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування