У Медведька поки не бачать підстав для справи по ОПЗ

Середа, 30 вересня 2009, 10:45

Заступник генпрокурора Тетяна Корнякова не бачить поки підстав для порушення кримінальної справи щодо процедури продажу Одеського припортового заводу.

Про це вона заявила у Кабінеті міністрів у середу журналістам у відповідь на запитання, чи були звернення до Генпрокуратури щодо законності конкурсу з продажу ОПЗ.

"Для кримінальної справи потрібно, щоб державі було завдано збитків. А для того, щоб визначити, чи завдано збитків, треба, щоб цей конкурс відбувся", - зазначила Корнякова.

"А конкурсу не було. Тому говорити про притягнення до кримінальної відповідальності поки що, на мій погляд, підстав немає", - сказала вона.

Як відомо, у вівторок, 29 вересня, у Фонді держмайна було проведено конкурс з продажу контрольного пакету акції Одеського припортового заводу.

Після проведення конкурсних процедур, комісія ФДМ вирішила не визнавати переможцем конкурсу з продажу ОПЗ товариство "Нортіма" (його пов’язують із Ігорем Коломойським і Олександром Ярославським), яке запропонувало найбільшу суму за завод – 5 мільярдів гривень, через "неадекватність" ціни.

Президент Віктор Ющенко звернувся до генпрокурора з приводу зриву конкурсу по приватизації ОПЗ із проханням "дати правову оцінку діям посадових осіб Фонду та вжити передбачених заходів для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону".

Прем'єр Юлія Тимошенко, у свою чергу, звинувачує учасників конкурсу, який визнали таким, що не відбувся, у змові. Вона вимагає звільнення суддів, які ухвалювали рішення щодо припинення приватизації Одеського припортового заводу.

Зі свого боку, представник компанії "Нортіма" Тимур Новиков звинувачує Кабінет міністрів у тиску на конкурсну комісію з продажу ОПЗ, а в.о. голови ФДМ Дмитра Парфененка – у маніпуляції документами.

Коломойський збирається позиватися за право володіти ОПЗ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування