Ющенко порівняв для Тимошенко асфальтоукладчик і літак

Середа, 30 вересня 2009, 15:16

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не підпише державний бюджет, якщо в ньому не буде збільшено витрати на збройні сили.

Про це він заявив на прес-конференції в середу.

"Я не буду підписувати бюджет на 2010 рік, задекларований урядом, який передбачає фінансування армії 8,3 млрд. гривень. Це бюджет розвалу збройних сил України", - заявив Ющенко.

"Бюджет, якщо ви (депутати) його підтримаєте з таким підходом до збройних сил – це не бюджет збройних сил України як незалежної держави", - зазначив він.

Ющенко наголосив, що вимагатиме "радикального перегляду підходу до фінансування збройних сил".

Ющенко також обурився, що через фінансування пілот повітряних збройних сил має нальоту близько 4,7 годин на рік. "Мені здається, що асфальтоукладчику там, де є три ричаги: вперед, назад і стоп, там, здається, 25 годин на рік вчать ", - обурився Ющенко.

"У нас є 250 пілотів, на яких тримається українське небо, і сьогодні уряд їм дозволяє 4,7 години на рік нальоту...У нас 250 пілотів. Половина з них квартир не має. На цих людях тримається українське небо. Це урядова політика? Це відстоювання української незалежності? Я не можу з цим погодитись. Не той час, щоб не звертати увагу на військове, бо це буде велика помилка", - наголосив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування