Ющенко: за новими правилами виборів журналіста можна вигнати

Середа, 30 вересня 2009, 15:40

Президент Віктор Ющенко заявляє, що оскаржує нову редакцію закону про вибори лише з метою не допущення фальсифікацій.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, відповідаючи на питання про припущення, що він оскаржує закон про вибори, щоб їх зірвати.

"У мене була одна мотивація – ваші права", - заявив Ющенко.

"Я як президент мав одне право – звернути увагу парламенту, що такого роду закон звужує демократичні права і свободи, які у нас уже є. Це ніякого відношення до порушення виборчого процесу не має, бо КС, я переконаний, підтримає президента в цьому, прийме рішення, і парламент протягом одної доби внесе відповідні зміни", - зазначив він.

"Яка тут проблема? Які зриви яких виборів? Треба просто привести тих людей, які піднімали руку за порушення демократії, привести їх до аналогічного рішення щодо відновлення демократії", - підкреслив Ющенко.

Він наголосив, що згідно з новою редакцією "журналіста можна вигнати за межі комісії рішенням тої самої комісії". "Вибачте, а хто ж буде гласність представлять у цьому процесі? Третю сторону, суспільство? Партія БЮТ чи Партія Регіонів? Це не просто технічне упущення", - зазначив він.

"Це йде у тому ж ряду, що заборонили вам критикувати партію прем’єр-міністра, бо ця партія завжди ідеальна, прем’єра - або те, що називається "Вона" – не можна критикувати. Уряд не можна критикувати..." – зазначив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування