БЮТ вимагає пояснень: звідки взявся звіт по Колеснікову?

Середа, 30 вересня 2009, 16:57

Депутати БЮТ вимагають з’ясувати походження звіту слідчої комісії Верховної Ради щодо затримання Бориса Колеснікова у 2005 році.

Депутати Володимир Пилипенко, Святослав Олійник та Сергій Власенко, які входять до складу цієї тимчасової комісії, вимагають її термінового засідання, повідомляє прес-служба Олійника.

Депутати БЮТ стверджують, що зареєстрований у парламенті попередній звіт комісії про затримання Колеснікова не розглядався на її засіданні, а його походження – невідоме.

Вони пропонують внести до порядку денного засідання ТСК питання про походження звіту комісії, розгляд та затвердження цього звіту її членами.

Також БЮТівці пропонують розглянути на засіданні питання про вилучення "від імені комісії" документів у держадміністрації Вишгородського району Київської області, які засвідчують право власності на резиденцію "Межигір’я", де проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Заступник голови комісії Пилипенко заявив, що діяльність ТСК по Колеснікову "вкотре дискредитувала саму ідею функціонування парламентських слідчих комісій".

"На жаль, знову підтверджується те, що комісії створюються не для того, аби розслідувати конкретні факти, а з іншою, особистою метою", - підкреслив депутат.

Як відомо, тимчасова слідча комісія з питань розслідування обставин незаконного затримання міліцією 6 квітня 2005 року голови Донецької облради Колеснікова, утримання його під вартою та порушення стосовно нього кримінальної справи була створена 5 березня 2009 року. Її очолює "регіонал" Микола Джига.

25 вересня Джига зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про результати заслуховування звіту тимчасової слідчої комісії. До проекту долучено її звіт.

У оприлюдненому на сайті парламенту звіті сказано, що затримання Колеснікова у квітні 2005 року було здійснено "з цинічним ігноруванням" законодавства і "грубими порушеннями правових норм, конституційних прав і свобод людини", а протягом усього періоду розгляду справи чинився "тиск".

ТСК стверджує, що "матеріали про виявлені комісією правопорушення" необхідно направити до Генпрокуратури, і винні мають відповісти. Зокрема, судячи з усього, мають відповісти тодішні керівники МВС та ГПУ – Юрій Луценко та Святослав Піскун.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування