Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко розкрив секрет Тимошенко

Середа, 30 вересня 2009, 17:55

Провина за те, що керівники підприємств не можуть вчасно платити зарплату працівникам, лежить на уряді.

Так банкір Сергій Тігіпко прокоментував повідомлення Держкомстату про те, що борги із зарплати в країні з початку року зросли на 36 відсотків та становлять 1,6 млрд грн., повідомляє його прес-служба.

На думку політика, накопичення боргів викликане тим, що уряд збирає податки авансом та не відшкодовує підприємствам ПДВ. За рахунок цих коштів уряд забезпечує виплати пенсіонерам.

"Секрет своєчасної виплати пенсій під час кризи дуже простий. Державна податкова адміністрація витягла з економіки наперед близько 12 млрд грн. Розрахувавшись з пенсіонерами замість держави, бізнес тепер зазнає дефіциту коштів на зарплати", – сказав Тігіпко.

Він також зазначив, що 1,6 млрд грн заборгованості – це тільки видима частина айсберга, оскільки значну частину зарплат працівники отримують у конвертах.

"Ці борги – придушений попит, який би міг працювати на пожвавлення економіки. Конфіскація грошей у бізнесу виключає можливість розвитку та провокує соціальну напругу через борги із зарплат", – підсумував Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування