Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатів просять спочатку рахувати, а потім голосувати

Середа, 30 вересня 2009, 20:45

Верховна Рада не повинна ухвалювати акти, виконання яких бюджетно не підкріплено державою.

Про це заявив суддя Верховного Суду Олександр Волков під час "круглого столу" на тему "Виконання судових рішень в Україні - проблеми та шляхи їх вирішення".

За його словами, Україна страждає від нерозумності строків судового розгляду справ, порушень Конвенції з прав людини.

"Сьогодні багато проблем і багато виникне ще в найближчому майбутньому. Ми зверталися та звертаємося до Верховної Ради, до наших політиків - не приймайте закони, які не забезпечені. По-перше, грошима", - сказав Волков.

"Не можна обманювати людей і свідомо приймати такий закон, який не забезпечений грошима. Я кажу про соціальні питання: діти війни, вчителі, "чорнобильці". Навіщо людям пропонувати такі пільги, які не будуть забезпечені державою", - вважає він.

За даними Волкова, на 1 вересня 2009 в апеляційних адміністративних судах не розглянуто апеляційні скарги щодо 266 тис. судових рішень, в основному - це так звані соціальні скарги (діти війни, "чорнобильці", військовослужбовці і т.д.).

"Коли вони дійдуть до стадії виконання, а вони не забезпечені нічим - грошей у бюджеті немає, то далі можна буде тільки позаздрити юридичним фірмам, які зможуть підзаробити у зв'язку з потоком звернень до Європейського суду", - заявив суддя.

Він зазначив, що "все це лягає на плечі бюджету, платників податків".

Волков також підкреслив, що в Україні вкрай необхідно завершити судово-правову реформу, а також приймати продумані закони.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування