Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фронт" Яценюка доповідає про перемоги над Ратушняком

Середа, 30 вересня 2009, 21:11

Спроби мера Ужгорода Сергія Ратушняка перешкодити діяльності "Фронту змін" зазнали поразки.

Про це заявив голова виконкому організації Андрій Іванчук, повідомляє прес-служба "Фронту".

"Рішенням виконкому Ужгородської міськради від 2 вересня цього року Ратушняк намагався заборонити встановлення наметів у громадських місцях і суттєво обмежити, я сказав би навіть контролювати, всі масові заходи в місті", – сказав він.

У повідомленні йдеться, що за заявою організації прокуратура Ужгорода 24 вересня принесла протест і цим зупинила дію чергового незаконного рішення, яке обмежує конституційні права і свободи громадян.

"Крім того, голова організації "Нове Закарпаття" вимагав від міської прокуратури порушення кримінальної справи проти керівників Закарпатського осередку "Фронту змін" нібито за фактом порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата", - заявив Іванчук.

Голова виконкому зазначив, що "на своє звернення він отримав цілком очікувану відмову".

За словами Іванчука, "рішення прокуратури логічне і природне, адже ніякої виборчої кампанії зараз немає, натомість активісти громадської організації провадять інформаційну кампанію, роздаючи інформаційні листівки й таким чином реалізуючи свої конституційні права", йдеться у повідомленні.

Крім того, він зазначив, що Ратушняк здійснив спроби через Ужгородський міськрайонний суд закрити справи, порушені проти нього прокуратурою.

"Коли суд йому двічі відмовив, Ратушняк заявив відвід судді й звернувся з цим до голови Ужгородського міськрайонного суду, але отримав відмову і стосовно відводу судді", – зазначив Іванчук.

На його переконання, такі дії Ратушянка свідчать, що він нервує і усвідомив всю серйозність ситуації, в якій опинився.

Крім того, Іванчук наголосив, що в діях Ратушняка наявні ознаки ще одного злочину – перешкоджання законній діяльності громадської організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...