Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко та Тимошенко наперебій радували бібліотекарів

Середа, 30 вересня 2009, 22:44

Президент Віктор Ющенко своїм указом надав Державній історичній бібліотеці статус національної.

Він провів зустріч із колективом бібліотеки, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко привітав працівників із всеукраїнським днем бібліотек та 70-літнім ювілеєм Державної історичної бібліотеки.

Президент наголосив, що надзвичайно цінує внесок історичної бібліотеки й усього її колективу у велику справу відновлення історичної пам’яті українського народу.

Президент підкреслив, що Державна історична бібліотека України за масштабами своєї роботи є установою справді загальнонаціонального значення.

Президент також дав доручення заступникові глави президентського секретаріату Юрію Богуцькому посприяти історичній бібліотеці в реставрації пам’яток українського книгодрукування.

У свою чергу прем’єр Юлія Тимошенко доручила Мінрегіонбуду розібратися з ситуацією, пов’язаною із будівництвом бізнес-центру біля приміщення Харківської державної наукової бібліотеки ім. Короленка, що призводить до руйнації будівлі бібліотеки.

Відповідне доручення вона зробила після звернення директора Харківської державної наукової бібліотеки Валентини Ракитянської, повідомляє прес-служба уряду.

"Поряд з бібліотекою вирито котлован, там планується звести 42-поверховий бізнес-центр "Європа". Бібліотека та інші споруди починають сповзати у цей котлован. Книгосховище зараз розколюється навпіл", - зазначила Ракитянська.

Тимошенко підкреслила: "Якщо там ситуація з порушенням закону в частині виділення землі, дозволів, то, безумовно, треба буде направляти документи до МВС".

При цьому вона доручила МВС перевірити законність будівництва бізнес-центру та повідомила, що звернеться з відповідним листом до Генпрокуратури.

Крім того, прем’єр заявила, що оскільки будівля бібліотеки руйнується, уряд виділить з резервного фонду кошти для ремонтних робіт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування