Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не повинна обслуговувати Росію – НУ-НСівець

Середа, 30 вересня 2009, 23:11

У кінці року українська газотранспортна система може стати надбанням Росії через механізм штрафних санкцій за недобір газу.

Про це в ефірі 5 каналу заявив депутат від НУ-НС Юрій Костенко.

"У кінці року вся українська газотранспортна система може стати надбанням Газпрому через механізм штрафних санкцій за недобір російського газу, які обчислюються мільярдами доларів", - зазначив він.

"Якщо говорити про те, що Нафтогаз неспроможний з Росією здійснювати взаєморозрахунки, то у першу чергу треба підняти всі питання україно-російських відносин у економічній площині і шукати тут баланси", - вважає депутат.

"Уряд не пішов на ці кроки, бо попереду президентські вибори, а Тимошенко, як кандидат у президенти, не хоче псувати стосунки з Росією", - наголосив Костенко.

Він вважає, що прем’єр має ставати на захист українських інтересів, а "не у позицію обслуговування російського інтересу".

Крім того, коментуючи зрив конкурсу з продажу Одеського припортового заводу, депутат наголосив, що ОПЗ – "це стратегічний об’єкт".

"До нього належить не лише підприємство по випуску хімічних добрив, а й аміакопровід. Це стратегічне надбання, яке має бути під контролем держави", - сказав Костенко.

Він вважає, що події навколо приватизації ОПЗ – це "змова уряду з тими, хто брав участь у приватизації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...