У Медведька передумали стежити за всіма суддями

Субота, 10 жовтня 2009, 09:34

Генпрокуратура відкликала доручення, яке передбачало здійснення оперативно-розшукових заходів щодо будь-якого з суддів.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", ГПУ розглянула звернення з приводу незаконного доручення слідчого Дмитра Павлія, даного ним голові МВС, щодо проведення оперативно-розшукових заходів щодо всіх суддів України.

У документі за підписом начальника головного слідчого управління Хочунського, встановлено, що 20 травня 2009 слідчий Павлій "за відсутності достатніх, передбачених законом підстав, дав доручення міністру щодо проведення оперативно-розшукових заходів з перевірки можливої причетності Мельника, Чернушенко та інших працівників суду до протиправної діяльності Тіберія Дурдинця".

"03 липня 2009 зазначене доручення з МВС слідчий відкликав", - йдеться у документі.

За допущені порушення вимог чинного законодавства до слідчого вжиті заходи прокурорського реагування, зазначається у документі.

При цьому кримінальна відповідальність Павлію не загрожує, оскільки МВС за його дорученням оперативно-технічних заходів не проводила, стверджує автор документа.

"Згідно з інформацією МВС, за вказаною дорученням слідчого оперативно-розшукові справи не заводилися, оперативно-технічні заходи не проводилися, а тому конституційні права не порушені", - йдеться у документі.

"За таких обставин підстав для прийняття рішення щодо слідчого згідно з кримінально-процесуальним кодексом і відсторонення його від розслідування кримінальної справи не вбачається", - зазначає начальник головного слідчого управління.

У свою чергу, рада суддів Києва направила у видання лист, у якому констатує, що порушення фіктивних кримінальних справ стало останнім часом розповсюдженою практикою.

"Останнім часом набули масштабного характеру факти порушення кримінальних справ за надуманими підставами і без передбачених законом підстав", - йдеться у листі.

Також рада суддів відзначає "безпідставне застосування заходів кримінально-процесуального примусу, дачі органам дізнання незаконних доручень і вказівок на проведення оперативно-розшукових заходів, що є грубим порушенням правових засад діяльності органів прокуратури, міліції і конституційних прав громадян".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...