Ющенко знайшов ще один привід не підписувати бюджет

Субота, 10 жовтня 2009, 16:08

Президент Віктор Ющенко висунув ще одну вимогу до закону про держбюджет на 2010 рік.

Про це він сказав, виступаючи на церемонії відкриття Дня міста в Запорожжі в суботу.

За словами президента, він не підпише його, якщо в документі не буде передбачено фінансування споруджуваних мостів через Дніпро і реконструкцію проїзної частини Дніпрогес у Запорожжі.

"Я не підпишу бюджет-2010, у якому не буде передбачено фінансування цих значимих об'єктів", - запевнив він мешканців Запорожжя.

Ющенко повідомив, що в п'ятницю він підписав наказ, у якому доручив уряду забезпечити необхідне фінансування для будівництва мостів і проведення реконструкції проїзної частини греблі, що знаходиться в аварійному стані.

Як повідомлялося, у проекті держбюджету на 2010 рік не передбачені кошти для будівництва двох нових мостів через Дніпро в Запорожжі.

На 2009 рік для будівництва мостів у Запорожжі було передбачено 100 млн. грн. Тим часом, місцева влада неодноразово заявляла про необхідність збільшення фінансування в зв'язку з аварійним станом двох смуг автопереїзду через греблю Дніпрогес, і в зв'язку з виробленням ресурсу мостів Преображенськ.

Так, мер Карташов раніше говорив про те, що в 2009 році для закупівлі необхідних матеріалів і продовження робіт буде потрібно додатково 500 млн. грн. За його словами, для збереження темпів будівництва в 2010 році необхідно 1,4 млрд. грн.

На реконструкцію проїзної частини греблі буде потрібно понад 30-ти млн. грн.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News