Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Будь-які спроби обілити Сталіна цинічні

Неділя, 11 жовтня 2009, 15:12

Президент Віктор Ющенко виступає за відновлення історичної правди про часи правління Йосифа Сталіна.

Про це Ющенко заявив під час заходів з нагоди 20-ї річниці перепоховання жертв комуністичних репресій в урочищі Дем'янів Лаз.

"Правда – єдиний шлях до очищення і внутрішнього миру, до розуміння справжньої сутності самого себе, свого народу і його призначення в майбутньому. Посттоталітарній, постколоніальній і постгеноцидній Україні правда життєво необхідна, як ліки, як повітря", - наголосив він.

"Відновлення історичної істини й справедливості – основа нашого національного відродження, наріжний камінь моєї політики як президента України", - сказав Ющенко, наголосивши, що правдива історія є однією з основ національної ідеї.

Він назвав особливо цинічними будь-які спроби обілити Сталіна, заперечити чи применшити катастрофу Голодомору, виправдати масові репресії 20-50-х років.

"Ці спроби не принесуть їх авторам нічого, крім ганьби. Ми не допустимо реваншу прокомуністичних та проімперських сил", - наголосив Віктор Ющенко.

"У Польщі, Латвії, Литві, Естонії сталінізм засуджено нарівні з нацизмом на законодавчому рівні. Переконаний, що прийде час – і це зробить Україна", - сказав президент.

Він також зазначив, що настав час позбутися ідолів комуністичних вождів. "Час позбавити нашу землю від цих сатанинських символів, остаточно відправити кумирів на звалище історії", - сказав він.

"Я глибоко переконаний і твердо це кажу - ми очистимося від скверни, ми відродимо істину і відродимо справедливість, ми продовжимо шлях у майбутнє як вільна, горда й велика європейська нація", - сказав Президент.

За словами Ющенка, вересень 1939 року Західна Україна зустріла як здійснення мрії про возз’єднання з великою Батьківщиною. Проте метою радянської імперії було загарбання все нових і нових територій, і в цьому вона була достойним партнером нацистської Німеччини.

"Саму ж Україну та її народ сталінський режим люто ненавидів, а понад усе боявся. Він не міг забути й пробачити нам УНР. Він жахався нашої національної снаги, маніакально вбачаючи у кожному українцеві прихованого повстанця", - наголосив Ющенко.

В урочищі Дем’янів Лаз, що на околиці села Пасічна, під час відступу радянських військ у червні 1941 р. було масово знищено в’язнів тюрем НКВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування