Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судно з двома українцями на борту арештоване в ОАЕ

Понеділок, 12 жовтня 2009, 09:30

Судно "Магдалена" під прапором Антигуа і Барбуда, що стоять на рейді порту Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати), арештоване через борги перед екіпажем.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Далекий Схід" інспектор Міжнародної федерації транспортних робітників (МФТ) у Владивостоці Петро Осичанський, арешт судна став можливий після того, як воно перетнуло 12-мильну зону, наблизившись до Дубаї.

Раніше судно знаходилося на відстані 16 миль від берега і санкції місцевої влади на нього не поширювалися.

"Адвокат, який представляє інтереси моряків, повідомив, що в понеділок передасть документи про арешт судна портовій владі Дубаї", - розповів Осичанський.

Він також зазначив, що якщо судновласник не погасить борги, то теплохід виставлять на аукціон, а гроші від продажу судна підуть на виплати зарплати екіпажу.

"Думаю, що після арешту теплохода власник судна вживе заходів, щоб розрахуватися з моряками", - додав Осичанський.

На початку вересня моряки з "Магдалени" вже зверталися до МФТ через те, що виявилися покинутими німецьким судновласником біля берегів ОАЕ.

Вони повідомляли, що в них закінчилася прісна вода. Закінчуються паливо й продукти. Саме судно знаходиться в передаварійному стані, а коли паливо закінчиться цілковито, воно буде ще й знеструмлене.

Екіпаж судна складається з 9 росіян, 4 філіппінців, 2 українців та 1 естонця.

Моряки зазначають, що зарплату вони не отримують уже чотири місяці. Борг перед ними перевищує $230 тис.

Після звернення моряків до МФТ судновласник доставив на борт двотижневий запас води, продукти харчування на три тижні і запас палива на 50 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування