Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" скаржиться, що йому заборгували 3 мільярди

Понеділок, 12 жовтня 2009, 11:03

Борг теплопостачальників перед НАК "Нафтогазом" за спожитий протягом минулого опалювального сезону газ становить майже 3 мільярди гривень.

Про це йдеться у прес-релізі НАКу.

За інформацією прес-служби, чимало теплопостачальників не спромоглися провести розрахунки за спожитий з 1 жовтня 2008 року газ та укласти договори на постачання газу у новому опалювальному сезоні.

"Їхня заборгованість перед компанією за спожитий протягом опалювального сезону 2008-2009 рр. природний газ становить понад 2,748 млрд. грн. (рівень оплати – 67%)", - сказано у повідомленні.

Окрім того, понад 774 млн. грн. складає борг перед компанією за 2008-2009 рр. АЕК "Київенерго" (рівень оплати – 57%).

Серед найбільших боржників – підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Одеської областей, а також Києва.

"Низький рівень розрахунків підприємств теплокомуненерго... ускладнює підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 рр., укладання ними договорів щодо закупівлі природного газу", - заявляють у НАК.

ДК "Газ України" звертає увагу на небажання окремих керівників підприємств ТКЕ вирішувати питання щодо погашення заборгованості за газ.

"Це в свою чергу значно ускладнює початок опалювального сезону в низці регіонів. Компанія вимагає також від керівників підприємств ТКЕ якомога пришвидшити проведення розрахунків за природний газ", - сказано у повідомленні.

У НАК підкреслюють, що повні розрахунки за газ є неодмінною умовою укладання договорів на постачання газу протягом опалювального сезону 2009-2010 рр. і виділення планових обсягів газу.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування