Тимошенко звинуватили у грошовій наркоманії

Понеділок, 12 жовтня 2009, 14:22

Народний депутат "Нашої України" Станіслав Аржевітін переконаний, що у бюджеті 2010 року урядом знову закладається гра з цінними паперами.

За його словами, це приведе до стрімкого зростання інфляції, повідомляє прес-служба партії.

"У норми бюджету наступного року закладається гра з цінними паперами – це для Кабміну хороший інструмент для залучення живих грошей.Однак, як відомо, НБУ грошей на купівлю цінних паперів не має. Відтак, Нацбанк через тиск уряду продовжуватиме емісію", - говорить Аржевітін.

Він вважає, що уряд захопився цим інструментом.

"Якщо з початку цього року було 50 мільярдів надрукованих гривень, то до кінця 2009 така сума зросте вдвічі – це дуже небезпечно, адже відбудеться зростання інфляції",- пояснює експерт.

За його словами, для уряду такий інструмент - як наркотик. "І через таку залежність Кабміну українці матимуть великі проблеми".

Очевидним недоліком презентованого на минулому тижні бюджету 2010 народний депутат називає нереальні макропоказники, які не відповідають дійсності.

"Прогнози щодо приросту ВВП, рівня інфляції, відхилення по курсоутворенню – написані зі стелі. Такі розрахунки фінансового документу країни – державний злочин, від якого постраждає суспільство" - підкреслив "нашоукраїнець".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування