Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович залишив позаду і Яценюка, і Тимошенко

Понеділок, 12 жовтня 2009, 17:37

Абсолютна більшість українців заявляють про готовність взяти участь у голосуванні на президентських виборах.

Про це свідчать дані опитування громадської думки "ФОМ - Україна", які представив гендиректор компанії Олександр Бухалов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, відповідаючи на запитання про намір брати участь у голосуванні, 85,1% респондентів відповіли ствердно. 9,4% опитаних сказали, що не прийдуть голосувати, а 5,5% вагалися.

Симпатії виборців стосовно можливих кандидатів у президенти розподілилися наступним чином.

За лідера Партії регіонів Віктора Януковича готові проголосувати 26,8% респондентів, за прем'єра Юлію Тимошенко - 15,6%, за лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка - 9,3%.

Також опитування показало, що президентський рейтинг Яценюка і Тимошенко трохи знизився у порівнянні з травнем цього року.

Так, у лідера "Фронту змін" він знизився на 3,5%, а у прем'єра на 0,6%. Водночас, рейтинг Януковича за цей же період дещо зріс - з 26,6% до 26,8% електоральної підтримки.

Якби в другий тур президентських виборів вийшли Янукович і Тимошенко, то за лідера Партії регіонів віддали б свої голоси 37,3% респондентів, а за нинішнього прем'єра - 25,7% опитаних.

У випадку виходу в другий тур виборів Януковича і Яценюка голоси б розподілилися наступним чином - 35,8% і 23,6% відповідно.

У ситуації виходу в другий тур виборів Тимошенко і Яценюка симпатії виборців розділилися б - 22,2% і 21,7% респондентів відповідно.

Опитування проводилося з 26 по 4 жовтня 2009 року. Методом інтерв'ю опитано 1 тисячу респондентів. Похибка вибірки складає 4 %.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування