Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На місці вбивства Гонгадзе знайшли рештки 10 людей

Понеділок, 12 жовтня 2009, 21:43

На місці поховання голови журналіста Георгія Гонгадзе були виявлені рештки ще двох людей.

Таку інформацію джерел видання "Дзеркало тижня" підтвердив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко в інтерв‘ю BBC.

Він зазначив, що ці рештки передані на експертизу в Україні, аби серед іншого встановити час поховання та причину смерті.

"Вони посилаються на невідомі джерела і на непідтверджену інформацію. Ви бачите, там немає ані прізвища, ані джерела, звідки вони отримали цю інформацію", - заявив Бойченко.

"А насправді на місці розшуку предметів одягу та інших предметів, які б могли належати Георгію Гонгадзе, де й досі проводяться розкопки в районі села Сухоліси, де він був вбитий, знайдено десять трупів", - заявив речник ГПУ.

"Не шість, а десять, і сім з них чоловічих, два жіночих, і один дитячий", - наголосив він.

Бойченко зазначив, що "ці трупи за візуальними попередніми даними поховані там 40-50 років тому".

"Біля села Довгалівське, де знайдено череп, також вилучено з землі рештки, що можуть належати двом особам, які також передані судово-медичним експертам для дослідження в рамках кримінальної справи", - заявив речник ГПУ.

"Отже, віднайдено залишки трупів дванадцяти чоловік, а не шести", - додав він.

"Там візуально встановлено за кольором кістки, але різні кліматичні умови, різна глибина їх захоронення може вплинути, тому фахівці проводять дослідження із застосуванням найсучасніших технологій", - сказав Бойченко.

На питання, чи передані рештки черепа Георгія Гонгадзе на експертизу до США, речник відповів: "Це питання на стадії домовленостей уже пройшло, але процедурно ще не відбулося. Домовленості вже є, а виконання найближчим часом очікуємо".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування