Кислинського позбавили доказів, а він каже, що йому мстять за Тимошенко

Вівторок, 13 жовтня 2009, 10:23

Ніхто з заступників міністра освіти не надавав заступнику голови СБУ Андрію Кислинському інформацію про перевірку його диплома.

Про це заявив голова комісії, яка перевіряла справжність диплома, заступник міністра освіти Максим Стріха газеті "Комерсант-Україна".

"Ніхто з заступників міністра освіти інформацію про перевірку диплома пану Кислинському не надавав", - сказав він.

Більш того, Стріха уточнив, що в дипломах випускників історичного факультету 2000 року кваліфікація значилася як "історик, викладач історії", а в копії диплома на ім'я Кислинського – "історик, викладач історичних дисциплін".

У дипломах, які видавалися Київським університетом ім. Шевченка з квітня 2000 року, ставилася печатка з написом "Київський національний університет імені Тараса Шевченка". А в копії диплома на ім'я Андрія Кислинського стоїть печатка з написом "Київський університет імені Тараса Шевченка".

"Мені також не вдалося знайти нікого з викладачів історичного факультету, що працювали з 1995 по 2000 рік, хто б згадав такого студента, як Кислинський", - зазначив Стріха.

Сам же Кислинський стверджує: "Я дійсно навчався в університеті ім. Шевченка з 1995 по 2000 рік, причому по 1997 рік на стаціонарі, а потім перевівся на заочне відділення. У минулу п'ятницю один із заступників міністра освіти в особистій бесіді підтвердив мені, що мій диплом дійсно числиться в їхній базі".

"Зараз я практично не контактую зі своїми колишніми одногрупниками, по суті, ми з ними малознайомі люди, однак, якщо знадобиться, я готовий прикликати їх як свідків", - сказав він газеті.

Результати перевірки Кислинський назвав "провокаційним звинуваченням, спрямованим проти нього самого, керівництва СБУ і президента Віктора Ющенка".

"Причина – моє звинувачення Юлії Тимошенко в державній зраді, зроблене рік тому", - вважає колишній заступник голови секретаріату президента, який на цій посаді в серпні 2008 року заявив про існування таємних домовленостей між прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і російським керівництвом.

Як відомо, міністр освіти Іван Вакарчук у понеділок, 12 жовтня, представив журналістам довідку про перевірку факту навчання Кислинського в Київському національному університеті ім. Шевченка.

У ній указується, що студент Кислинський "не значиться в наказах про зарахування на перший курс заочної і денної форм навчання в Київському національному університеті ім. Шевченка за 1994 і 1995 роки", пише газета, посилаючись на копію цього документа.

Депутат від БЮТ Володимир Пилипенко направив у ГПУ звернення про взяття Кислинського під варту за наявності підстав для порушення справи за ч. 1.3 ст. 358 КК ("підробка документів, печаток, штампів і бланків"), що передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 не оподатковуваних мінімумів, арешту терміном до 6 місяців чи обмеження волі на термін до 2 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування