Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ще не знайшов спонсорів висування, інші - вже

Вівторок, 13 жовтня 2009, 11:29

Основні кандидати в президенти визначилися, де візьмуть гроші на заставу у 2,5 млн. грн. для участі у виборах.

Серед тих, хто заявив про намір брати участь у президентських перегонах, не визначився з джерелом для застави лише президент Віктор Ющенко, пише "Дело".

Як повідомив газеті заступник голови партії "Наша Україна" Володимир Мойсик, рішення, яким чином висуватиметься Ющенко – самостійно чи від партії, – ухвалять на з'їзді, який заплановано на кінець жовтня - початок листопада.

При цьому Мойсик запевняє, що якщо буде прийнято рішення висунути Ющенка від партії, то проблем із внесенням грошової застави в "Нашої України" не виникне.

Донедавна борг цієї політичної сили перед первинними організаціями в регіонах, а також борги за оренду приміщень і комунальних платежів перевищили 10 млн. грн. Але, за словами Мойсика, на даний момент уже погашено приблизно 20% заборгованості і найближчим часом партійне керівництво цілковито розрахується.

Грошову заставу в розмірі 2,5 млн. грн., що необхідна для участі в президентських виборах, за прем'єра Юлію Тимошенко внесе партія "Батьківщина", вона ж забезпечить необхідне юридичне оформлення, повідомив у понеділок сайт Тимошенко.

Аналогічним шляхом піде й лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Представник ПР Михайло Чечетов повідомив газеті, що партійні первинні й обласні організації вже проголосували за висування своїм кандидатом Януковича. 23 жовтня це рішення має підтримати загальнопартійний з'їзд "регіоналів".

За словами Чечетова, внесення грошової застави також буде здійснюватися партійцями.

Інший підхід обрали Арсеній Яценюк та Анатолій Гриценко. Обидва кандидати ітимуть на вибори шляхом самовисування.

Заставу в 2,5 млн. грн., необхідну для участі в виборах, і Яценюк, і Гриценко розраховують накопичити за допомогою добровільних пожертв від громадян.

Днями екс-міністр оборони Гриценко заявив, що вже зібрав майже 2 мільйони гривень. Екс-спікер Яценюк суму не озвучив, але на своєму сайті оприлюднив список донорів, серед яких і фізичні, і юридичні особи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування