Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав завдання Порошенку і проїхався по Тимошенко

Вівторок, 13 жовтня 2009, 11:58

Президент Віктор Ющенко представив українському дипкорпусу нового міністра закордонних справ Петра Порошенка.

"Я думаю, що більшість з вас Петра Олексійовича знає. Я хочу сказати, що це надзвичайно здібна людина, енергія якої потрібна сьогодні для реалізації наших інтересів у рамках діяльності зовнішньополітичного відомства", - заявив Ющенко в дипломатичній академії у вівторок.

Ющенко зазначив, що протягом шести місяців зовнішньополітичне відомство України не мало керівника.

"Міністерство відчуло на собі, що таке політика порожніх крісел, як працювати тоді, коли торпедується національна ідея, ключові національні задачі", - сказав він.

"Я говорю про це з особливим жалем, оскільки таку політику ініціювала прем'єр, і з її ініціативи практично шість місяців українська дипломатія працювала в надзвичайно складних умовах", - заявив він.

"Пояснити це прагматично неможливо, це, напевно, ще один акцент того, як суб'єктивізм, нігілізм може глибоко поранити реалізацію національних інтересів України", - сказав Ющенко.

Також президент заявив, що задача номер один для України - підписати в 2009 році угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Ющенко зазначив, що за останні чотири роки Україна просунулася у відносинах з ЄС від політики партнерства і сусідства до підготовки угоди про найбільш просунуту форму взаємин - асоціацію.

"Очевидно, задача номер одного поточного року - підписати угоду про асоціацію, його політичну частину", - сказав він.

Раніше представник України при ЄС Андрій Веселовський заявив, що угода про асоціацію з Європейським Союзом навряд може бути підписана в 2009 році.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування