Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Раду дослухатись до міжнародних порад

Вівторок, 13 жовтня 2009, 15:38

Президент Віктор Ющенко закликає внести зміни до законодавства про вибори відповідно до міжнародних рекомендацій.

Про це на брифінгу повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

Вона нагадала, що зміни до закону про вибори президента, що були ухвалені силами Партії регіонів та БЮТ, отримали серйозні зауваження фахових європейських і міжнародних інституцій.

Зокрема, 10 жовтня Венеціанська комісія розглянула ці зміни і у своєму висновку, спільно з парламентською комісією ОБСЄ, висловила серйозне занепокоєння більшістю їхніх норм і пунктів.

Положення закону про зміни не відповідають демократичним нормам та однозначно мають бути переглянуті. Вони обмежують права і свободи громадян.

"Прикметно, що висновки провідних фахових міжнародних структур значною мірою збігаються із зауваженнями президента, які містяться у його вето на закон про вибори глави Української держави", – зауважила прес-секретар.

Ванникова також підкреслила, що фактично вперше з 2004 року Україні вказали на те, що в національному законодавстві свідомо обмежуються права і свободи громадян, зокрема на здійснення вільного вибору.

"Президент закликає депутатів Верховної Ради внести зміни до законодавства про вибори президента, які забезпечать непорушність права громадян України на вільний вибір", - заявила прес-секретар.

"В іншому випадку своє слово скаже Конституційний Суд", – додала Ванникова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...