"Багнети" покидають партію Ющенка - на користь Тимошенко?

Вівторок, 13 жовтня 2009, 15:51

Члени Кіровоградської облорганізації "Нашої України", яка вийшла з партії, можуть підтримати Юлію Тимошенко на виборах президента.

Про це заявив "Комерсанту-Україна" голова кіровоградської облорганізації "НУ", народний депутат Едуард Зейналов, який ініціював вихід осередку з партії.

12 жовтня стало відомо про рішення ради кіровоградської облорганізації "Нашої України" вийти з партії. Зейналов пояснив це незгодою з "генеральною лінією" партії.

"З 2006 року в партії почалося згортання демократичних процесів. Принцип колегіальності і гласності при ухваленні рішень у партії був замінений на "підкилимні" домовленості партійних "генералів", - ідеться в заяві ради кіровоградської облорганізації "Нашої України".

У ній також зазначається, що процес відступу від демократичних стандартів почався, коли главою секретаріату президента був призначений Віктор Балога, якого члени облорганізації звинуватили в рейдерських атаках на партію.

Автори документа вказують, що сподівалися на позитивні зміни в партії після того, як її керівниками стали Віра Ульянченко й Роман Безсмертний, однак їхні очікування не справдилися.

"Ситуація не змінилася на краще. Антидемократичні процеси усередині партії стали незворотними, а "Нашу Україну" перетворили на закрите акціонерне товариство, яке поступово стає політичним банкрутом", - йдеться в заяві.

"Наш лідер Віктор Ющенко стрімко втрачає підтримку в партійному середовищі, а його оточення намагається боротися з цим шляхом виключення неугодних членів партії чи ліквідації цілих організацій", - зазначається в ньому.

Голова Кіровоградської облорганізації партії "НУ" Зейналов заявив, що члени організації можуть підтримати на президентських виборах кандидатуру Тимошенко.

"Ми вважаємо, що Юлія Володимирівна (Тимошенко) сьогодні більше за інших відповідає тій ідеології, яка колись закладалася в рух і партію "Наша Україна". Принаймні, рішення про те, що ми не маємо права підтримувати інших кандидатів, крім Віктора Андрійовича (Ющенка), не приймалося", - сказав він газеті.

Член президії ради "Нашої України" Ксенія Ляпіна не бачить проблеми у виході з партії представників кіровоградської облорганізації.

"З цією організацією буде те ж саме, що з київською та кіровоградською міськорганізаціями, – їх перереєструють і призначать нових керівників. Вони виконуватимуть рішення "Нашої України", а не їхньої "Батьківщини" (партії, очолюваної Тимошенко)", - сказала вона виданню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування