Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обіцяє оголосити коаліцію без рішення фракцій

Вівторок, 13 жовтня 2009, 21:44

Спікер Володимир Литвин готовий оголосити про створення нової коаліції без рішення фракцій.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу, коментуючи заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про те, що регіонали хочуть створити нову парламентську більшість на час президентської кампанії.

"Запропонуйте мені рішення фракцій, які у своїй сукупності складають не менше 226 депутатів, і я одразу проголошу створення нової коаліції і, відповідно, відсутність попередньої коаліції", - зазначив спікер.

"Не підходить такий варіант – будь ласка, 226 підписів, незалежно від того, чи є рішення фракцій, чи ні, я також піду заради стабільності на те, щоб проголосити створення коаліції", - заявив Литвин.

"Відповідно до рішення КС коаліцію утворюють фракції, але цілком очевидно, що нам потрібен працездатний парламент", - наголосив він.

Спікер зазначив, що "якщо 226 людей будуть заявляти, що вони хочуть переформатування парламенту, то цілком очевидно, що 226 людей можуть проголосувати за будь-які рішення".

Як відомо, у неділю Литвин заявив, що "відповідно до роз'яснення КС коаліцію створюють фракції, а депутати можуть входити, виходити, ховатися, не заходити". "Це вже їхня особиста справа, це справа їхнього сумління", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування