Третина міліціонерів Харкова замішані в наркоторгівлі?

Середа, 14 жовтня 2009, 13:26

СБУ і прокуратура затримали 8 співробітників харківського обласного і міського управлінь МВС, яких обвинувачують у торгівлі наркотиками.

За інформацією Служби безпеки, міжрегіональну злочинну групу організував вищий офіцерський склад харківської міліції, пише "Сегодня".

У центрі мережі, яка об’єднувала не лише українські, але й міжнародні (зокрема до Росії, Польщі й Туреччини) наркотичні канали, "сидів" один із заступників начальника відділу боротьби з незаконним оборотом наркотиків Харківської області.

"Ця людина (заступник начальника) отримувала наркотичні речовини. Затримали також начальника відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх міськуправління, який організував систему збуту наркотиків серед молоді", - повідомили в прес-центрі СБУ.

Останній відповідав за збут "дурману" у нічних клубах і на дискотеках.

Затримали міліціонерів "на гарячому", під час транспортування чергової партії зілля. У них вилучили понад 20 кг макової соломки, 12 тисяч таблеток трамадолу, декілька сотень штук екстезі та інших психотропних речовин. У той же день затримали постачальників з інших областей. У них вилучили наркотики і вогнепальну зброю.

За інформацією "Сегодня", 1 із затриманих – майор, інші – полковники і підполковники. Узяли їх протягом одного дня. 6 затриманих зараз у СІЗО, ще 2 – на підписці про невиїзд.

За даними СБУ, організована група на чолі з вищими чинами обласної міліції діяла з початку цього року.

За даними джерела видання, макову соломку, трамадол та екстезі завозили з Полтавської й Сумської областей, з Європи – екстезі та кокаїн, з Росії – метамфетаміни і трамадол.

"З Харківщини також транзитом перекидали в ЄС героїн і маріхуану, макову соломку і готову ширку. Вражають обсяги. На складах зберігалися сотні кілограмів зілля. За попередніми підрахунками, десь на 20 млн гривень", - каже джерело.

За матеріалами СБУ, міськпрокуратура порушила кримінальну справу за ст. 307 ч. 2 КК "Незаконне виробництво, збереження, перевезення і збут наркотиків". Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело, близьке до правоохоронних органів, повідомило, що "чистки" в міліції будуть тривати.

"У наркоторгівлі задіяні до 30% харківських міліціонерів, які замість бандитів зайняли цю нішу в Харкові", - каже джерело.

У СБУ кажуть, що харківський випадок – не єдиний. За словами прес-секретаря СБУ Марини Остапенко, 2 роки тому в Керчі за торгівлю наркотиками затримали "весь відділ БНОН (відділ з боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС) – 7 осіб! – вони налагодили постачання наркотиків".

"Зараз міліціонерів-"перевертнів" затримуємо майже щотижня за різні злочини", - повідомила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування