Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не має доказів проти депутатів у справі розбещення в "Артеку"

Середа, 14 жовтня 2009, 13:43

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просить президента Віктора Ющенка відсторонити від обов'язків посадовців "Артеку", нібито причетних до розбещення неповнолітніх.

Про це він він заявив на прес-конференції у середу.

"Враховуючи те, що діти прямо вказують на посадових осіб "Артеку", я звернувся сьогодні до президента доручити підпорядкованому йому держуправлінню справами, яке уклало контракт із цими людьми, відсторонити їх від займаних посад на час слідства", - заявив він.

Луценко не назвав прізвищ тих посадовців, які причетні до розбещення, сказавши, що зробить це після зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних.

"Їх троє: один – адміністративний керівник центру, другий – керівник медичної служби, третій керував одним із гуртків", - повідомив міністр.

За словами Луценка, МВС наразі займається пошуком доказів щодо причетності даних осіб до справи.

Однак він попросив зважати на те, що в цих осіб є серйозні вороги.

"Завдяки їхнім діям було прийняте рішення про зупинку приватизації землі, яку хотіли відхапати від "Артеку" деякі шахраї", - заявив Луценко. Він також додав, що МВС наразі не має доказів причетності до цієї справи народних депутатів.

За його словами, починаючи з квітня, коли була відкрита справа, жодної заяви від матері потерпілих, де фігурували б прізвища депутатів, до правоохоронних органів не надходило.

"Ніхто не заважав цього зробити або оскаржити протиправні дії правоохоронців щодо гальмування справи", - заявив міністр.

"Немає жодної заяви, повідомлення або доказу щодо причетності народних депутатів до цієї події", - наголосив Луценко.

"На жаль, я вважаю, що цих нещасних дітей аморально використовують в політичних розкладах", - зазначив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...