Дітей розбещували не в "Артеку", а в приватній квартирі. Подробиці

Середа, 14 жовтня 2009, 14:06

Дії щодо розбещення неповнолітніх дітей відбувалися за межами табору "Артек".

Про це заявив на прес-конференції у середу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Він також розповів, що двоє дітей, яким на момент злочину було 6 та 9 років, всиновлені парою, де чоловік працював журналістом на ICTV.

"Двоє людей усиновили дівчинку і хлопчика. Після декількох років неприязних відносин сімейна пара розпалася, мати забрала дітей, але відпускала їх разом із батьком на відпочинок, в тому числі і до Артеку", - розповів Луценко.

"Батько працював журналістом на ICTV, звідки був звільнений одразу після початку слідчих дій", - додав він.

"Слідством встановлено, що діти, відпочиваючи з батьком у Криму, проживали на території відомчого готелю в таборі Артек, разом з батьком виїжджали звідти на приватну квартиру, де батько, як вони вказують, та інші особи проводили з ними дії, які характеризуються, як розбещення неповнолітніх", - розповів Луценко.

За словами міністра, справа була порушена не одразу, оскільки спочатку судово-медична експертиза не виявила у дітей ушкоджень, притаманних зазвичай постраждалим від подібних дій. Однак пізніше пошкодження були виявлені, і справа відновлена.

Луценко нагадав, що батько дітей заарештований і перебуває в СІЗО, однак, за словами міністра, ця особа відкидає звинувачення.

"Він каже, що ні він, ні хтось інший не коїв ніяких дій, що всі дії були виявленням батьківських почуттів і заявляє, що колишня дружина його шантажує", - сказав Луценко.

Він також зазначив, що МВС ухвалили рішення про забезпечення охороною потерпілих дітей та їхньої матері під час ведення слідства. Він також нагадав, що свідчення дітей за дозволом матері були перевірені на детекторі брехні.

Щодо нібито причетних до справи високопосадовців Артеку, Луценко зазначив, що найближчим часом МВС отримала дозвіл Генпрокуратури, необхідний для проведення обшуків у їхніх помешканнях.

"Сьогодні буде направлено звернення до суду, відносно проведення слідчо-оперативних дій по інших фігурантах, які зараз перебувають у статусі свідків", - додав Луценко.

"Думаю, що після цього їхній статус може бути перекваліфіковано", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування