Ющенко сказав, на кого потрібно робити "ставку"

Середа, 14 жовтня 2009, 16:19

Президент Віктор Ющенко впевнений, що вирішити проблеми української держави можуть виключно патріотичні сили, не ті, які нині при владі.

Про це він сказав під час заходів у Волинській області з нагоди 67-ї річниці утворення Української повстанської армії та 65-річчя Української головної визвольної ради, повідомляє прес-служба президента.

"Політичні сили, які представлені сьогодні в парламенті, які очолюють сьогодні уряд – це ті сили, що не здатні вирішити нагальні питання, які стоять перед нашою державою", - заявив Ющенко.

"Тому, коли ми говоримо, як сьогодні стабілізувати політичну ситуацію, я глибоко переконаний, що ставку треба робити на патріотичних людей, патріотичні сили, які дбають про Україну, а не про крісло", - сказав президент.

Він наголосив, що всі громадяни України мають усвідомити, у якій системі цінностей вони хочуть жити і яким хочуть бачити подальший розвиток держави.

На сьогодні не існує проблеми прізвищ, а йдеться про питання вибору між двома світоглядами та шляхами розбудови країни, стверджує Ющенко.

Президент наголосив, що, як і раніше, він залишається переконаним прихильником незворотності нашого євроінтеграційного шляху. Так само він упевнений, що Україні потрібна модель колективної безпеки, яку обрали для себе провідні держави світу.

Ющенко відзначив позитивні досягнення, які відбулися в країні в останні 4 роки. За його словами, це суттєве зростання держбюджету, збільшення обсягів іноземних інвестицій до 38 млрд. доларів, посилення соціального захисту інвалідів, сиріт, розбудова системи національного усиновлення, збільшення пенсій тощо.

Він наголосив, що сьогодні Україна потребує відновлення балансів між гілками влади.

У цьому контексті президент акцентував на важливості вдосконалення Конституції та виборчого законодавства. Він нагадав, що навесні вніс на розгляд парламенту свій проект змін до Конституції, який, зокрема, передбачає запровадження відкритих виборчих списків, мажоритарну виборчу систему на місцевих виборах.

Ющенко висловив упевненість, що українська держава та її громадяни гідно впораються з усіма викликами, які перед нами стоять.

"Я переконаний, ми цю дорогу пройдемо, тому що українська нація – це мудра нація, яка шанує свою волю і незалежність", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування