Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко знає про підлеглих-наркоторговців і обіцяє розірвати "ланцюг"

Середа, 14 жовтня 2009, 17:08

Голова МВС Юрій Луценко тримає під контролем ситуацію з причетністю міліціонерів до наркоторгівлі і обіцяє руйнування злочинного ланцюга вседозволеності в МВС.

Про це йдеться у повідомленні директора департаменту зв’язків з громадськістю МВС Інни Кисіль, поширеному в середу у відповідь на інформацію про затримання працівників харківської міліції за підозрою в торгівлі наркотиками.

За її словами, питання дотримання законності в діяльності харківської міліції вже давно в центрі уваги керівництва МВС.

Зокрема, у червні 2008 року за дорученням Луценка на території Харківської області фахівці апарату МВС провели оперативно-профілактичні заходи з виявлення порушень законності працівниками органів внутрішніх справ.

У результаті виявили 42 працівників ГУМВС області, "які своїми діями або бездіяльністю сприяли багатьом негативним явищам, у тому числі контрабанді, торгівлі людьми, наркоторгівлі, незаконній розробці надр, розкраданню меліоративних систем тощо".

Відтак була створена спецкомісія, яка здійснила службову перевірку та позачергову атестацію згаданих працівників. За її результатами 7 із них були звільнені з органів, 20 – переведені на посади з меншим обсягом повноважень до інших підрозділів, 15 отримали дисциплінарні стягнення. Тоді ж змінили керівництво ГУМВС у Харківській області.

Кисіль каже, що факти причетності працівників підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків Харківщини до "кришування" наркоторгівлі було виявлено працівниками апарату МВС ще торік. Зокрема, було встановлено 9 працівників цих підрозділів (переважно – керівного складу), які сприяли наркоторговцям.

2 з них були звільнені з органів внутрішніх справ (згодом поновилися на службі через рішення судів), 7 – звільнені із посад, понижені або переведені до інших підрозділів.

За словами керівника прес-служби МВС, аналіз процесу "кадрового очищення" підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків харківської міліції засвідчив, що відповідні вимоги міністра внутрішніх справ були виконані не в повному обсязі.

Тому до МВС знову почала надходити оперативна інформація щодо причетності працівників БНОН Харкова до незаконних операцій з наркотиками.

Відтак працівники СБУ затримали 2 працівників харківської міліції за підозрою в причетності до незаконного обігу наркотиків (один із них раніше був звільнений з органів внутрішніх справ, та згодом знову був призначений до підрозділу БНОН). Встановлено і інших учасників угруповання наркоторговців (2 з них раніше теж звільнялися з міліції за "негативними мотивами"), які тепер переховуються від органів.

У зловмисників вилучено 20 кг макової соломки, 12 тис. капсул трамадолу, 600 пігулок екстазі, повідомила Кисіль.

За словами Луценка, це лише один з перших кроків до "руйнування злочинного ланцюга вседозволеності в діяльності деяких міліцейських підрозділів, у тому числі Харківщини".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування