"Артек" просить покарати депутатів

Середа, 14 жовтня 2009, 18:08

Працівники "Артеку" вимагають притягти до відповідальності депутатів за заяви про зґвалтування неповнолітніх на території табору.

Про це йдеться у відкритому листі до президента Віктора Ющенка, прем`єра Юлії Тимошенко, спікера Володимира Литвина, керівників СБУ, прокуратури і МВС, ухваленому на мітингу працівників "Артеку".

Працівники табору просять зняти депутатську недоторканість та притягнути до відповідальності регіонала Вадима Колесніченка і депутата від фракції БЮТ Григорія Омельченка.

"Ми, колектив співробітників "Артеку", звертаємося до вас з вимогою припинити політичну вакханалію і втягування імені "Артек" в передвиборну політичну боротьбу", - йдеться у відкритому листі.

Окрім того, колектив дитячого центру вимагає створити спеціальну слідчу комісію парламенту з розслідування ситуації, яку "спровокував публічний виступ" депутата Колесніченка.

Співробітники "Артеку" також вважають неприпустимим застосування будь-яких санкцій до працівників дитячого центру, у тому числі і до генерального директора Бориса Новожилова.

"Ми звертаємося до совісті політиків, державних діячів, правозахисників зупинити занесене над "Артеком" знаряддя знищення, здатне занапастити майбутнє країни", - йдеться у листі.

Як відомо, 13 жовтня депутат від Партії регіонів Колесніченко заявив про факти розбещення неповнолітніх в "Артеку", до чого були причетні і співробітники табору.

Керівництво "Артеку", у свою чергу, заявило, що факти розбещення дітей до центру не мають ніякого відношення.

Пізніше стало відомо, що з цього питання народний депутат Омельченко направляв численні депутатські звернення до президента, Генпрокуратури і МВС. Омельченко також заявив, що у скандалі фігурують три народних депутати.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування