Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка просять відсторонити Луценка

Середа, 14 жовтня 2009, 18:40

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не мав розкривати деталі кримінальної справи про розтління дітей.

Про це заявив гендиректор "Артеку" Борис Новожилов на прес-конференції у Гурзуфі, повідомляє УНІАН.

Він закликав президента Віктора Ющенка усунути Луценка від виконання обов`язків.

"Пан Луценко звернувся до президента для того, щоб заспокоїти ситуацію навколо "Артеку", усунути з посад деяких його співробітників. Я теж звертаюся до президента, для того щоб в Україні був спокій, усунути цього міністра від обов`язків", - сказав гендиректор табору.

Крім того, він заявив, що продовжить працювати на посаді гендиректора "Артеку", незважаючи на ці вимоги Луценка.

Також Новожилов висловив обурення з приводу заяв глави МВС.

"Заяву Луценка я вважаю просто злочином. Чому злочином? Порушено у принципі Кримінальний кодекс", - сказав гендиректор "Артеку".

На його думку, міністр мав "вийти (до преси) і заспокоїти дітей, громадськість, і розслідувати цю справу за КПК". "А він що зробив? Вийшов і виклав матеріали слідства, що заборонено Кримінальним кодексом", - сказав Новожилов.

Гендиректор "Артеку" повідомив, що у зв`язку з розслідуванням справи за статтею "розтління неповнолітніх" проходить один з редакторів журналу "Артек", який працював у таборі на півставки і був співробітником телеканалу ICTV. Його зараз затримано у цій справі.

Новожилов заявив, що йдеться про драму у сім`ї цієї людини.

Гендиректор дитячого центру також сказав, що якщо маються на увазі діти цього співробітника телеканалу, то вони ніколи не відпочивали в "Артеку".

Новожилов також заявив, що за педофілію потрібно розстрілювати.

Як відомо, раніше Луценко повідомив, що ще в квітні цього року у справі про розтління двох неповнолітніх дітей, які відпочивали в "Артеку", висунуто звинувачення і затримано батька цих дітей, а троє працівників дитячого центру проходять у справі як свідки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування