Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає розслідувати розбещення, не дивлячись на тиск

Середа, 14 жовтня 2009, 19:15

Хід розслідування справи щодо розбещення неповнолітніх у Криму перебуває на безпосередньому контролі президента.

Віктор Ющенко вимагає від генпрокурора негайно інформувати його про стан досудового слідства у цій справі та вжити заходів щодо його завершення, повідомляє прес-служба глави держави.

"Правоохоронні органи допускають незрозумілу утаємниченість ходу розслідування відповідної кримінальної справи; при цьому слідчі органи внутрішніх справ займаються тяганиною, а належний прокурорський нагляд за досудовим розслідуванням відсутній", - зазначила прес-служба.

У повідомленні підкреслюється, що Ющенко "ще в липні цього року доручив генпрокурору Медведьку під особистим контролем ретельно перевірити наведену інформацію, надану у зверненні до президента громадянки П.".

"Вона повідомляла про зґвалтування її дітей і про неналежне розслідування кримінальної справи у Дніпровському районному управлінні внутрішніх справ Києва", - зазначили на Банковій.

"Генпрокурор повідомив Ющенку про порушення кримінальної справи і перевірки всіх обставин щодо згаданого злочину. Заявлялося, що Генпрокуратурою хід слідства взято на контроль", - йдеться у повідомленні.

У секретаріаті заявили, що "наприкінці вересня поточного року на адресу президента щодо цієї справи звернувся депутат Григорій Омельченко".

"Секретаріат вдруге звернувся до генпрокурора щодо перевірки наведених заявником відомостей", - йдеться у повідомленні.

"Поряд з цим, ЗМІ повідомляється про причетність до цього злочину депутатів, працівників "Артеку" та інших осіб. Натомість до глави держави офіційна інформація від правоохоронних органів не надходить", - зазначили на Банковій.

У секретаріаті заявили: "Складається враження, що комусь кортить приховати реальні факти та імена учасників цих ганебних дій".

"Інакше важко пояснити, чому органи, відповідальні за дотримання правопорядку в країні, починають виконувати свої безпосередні функції тільки після набуття широкого резонансу певних подій у суспільстві та втручання ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

"Так це вже було неодноразово – зокрема і у справі колишнього депутата Лозінського", - наголосили на Банковій.

"Враховуючи особливе значення цієї справи, – адже йдеться про розбещення неповнолітніх дітей, – президент категорично вимагає від Генпрокуратури забезпечити об’єктивність розслідування щодо усіх фігурантів справи – без огляду на політичний тиск, шантаж, посули, посади і мандати", - підкреслили у секретаріаті.

Ющенко вимагає включення до складу слідчо-оперативної групи, яка займається проведенням досудового слідства, працівників Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування