ПР і БЮТ прислухаються до Європи

Середа, 14 жовтня 2009, 21:51

Ряд рекомендацій Венеціанської комісії до закону про вибори президента будуть враховані на законодавчому рівні.

Про це заявили автори змін до цього закону, депутати Олександр Лавринович (Партія регіонів) і Андрій Портнов (БЮТ).

"Цілий ряд пропозицій обов'язково будуть враховані на наступному тижні, але вони не мають ніякого впливу на виборчий процес", - сказав Портнов.

За його словами, висновки Венеціанської комісії містять багато конструктивних пропозицій, але вони "мало відносяться" до чинного закону про вибори президента.

У той же час, депутат з жалем констатував, що до створення в Україні виборчого кодексу можливі "поточні поправки до чинного закону".

"Рекомендації Венеціанської комісії актуальні, і до них варто прислухатися до наступної виборчої кампанії", - сказав він.

Портнов запевнив, що висновки комісії обов'язково будуть враховані в новому законодавстві щодо парламентських і президентських виборів.

У свою чергу, перший віце-спікер Верховної Ради Лавринович зазначив, що після того, як рекомендації Венеціанської комісії офіційно надійдуть в Україну, вони можуть стати предметом обговорення серед депутатів і парламентських фракцій.

Він уточнив, що Венеціанська комісія оцінювала весь закон, а не тільки внесені до нього зміни.

"Сподіваюся, що буде знайдено порозуміння між різними політичними силами для того, щоб окремі рекомендації були перекладені на мову правових норм, щоб ми продемонстрували свою відповідальність і толерантність по відношенню до шановного інституту Ради Європи", - сказав він.

Лавринович також висловив надію, що Конституційний Суд також оперативно розгляне наявні в нього подання.

"І через пленарний тиждень, у крайньому випадку, я також буду ініціювати проект закону, який врахує і позицію по окремим підходам Венеціанської комісії, і КС", - заявив він.

"Ми повинні забезпечити максимальну відкритість виборчого процесу для того, щоб ми отримали у правильних пропорціях результати волевиявлення громадян України і продемонстрували, що український правовий простір гідний європейських норм", - зазначив Лавринович.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування