За інформацію про вбивць бізнесмена обіцяють 5 мільйонів

Середа, 14 жовтня 2009, 22:33

За інформацію про замовників і виконавців вбивства дніпропетровського бізнесмена В’ячеслава Брагінського обіцяють 5 млн. грн.

Про це на прес-конференції заявив глава наглядової ради фондової компанії "Славутич-Капітал" Геннадій Корбан.

"Наша компанія оголошує винагороду в 5 мільйонів гривень усім громадянам або організаціям, які дадуть інформацію про замовників і виконавців вбивства", - сказав він.

При цьому він висловив припущення, що замовником вбивства бізнесмена може бути один з колишніх прем`єрів.

Водночас Корбан зазначив, що він, партнери і друзі Брагінського проведуть своє, незалежне розслідування вбивства.

"Ми проводитимемо власне розслідування паралельно зі слідством. У нас є сьогодні деякі можливості, яких, напевно, не має офіційне слідство для отримання інсайдовської інформації", - заявив він.

"Ми зацікавлені в тому, щоб зловити вбивць і замовників. Але те, що стосується результатів цього розслідування, безумовно, ці результати буде передано в правоохоронні органи, оскільки вони можуть довести цю справу до логічного кінця і засудити злочинців", - підкреслив Корбан.

Також він пообіцяв, що будуть оприлюднені матеріали, які має у своєму розпорядженні компанія.

Відповідаючи питання щодо можливості залякування за допомогою вбивства Брагінського самого Корбана, він сказав: "Брагінський був легкодоступною жертвою. Як ви знаєте, в 2006 році на мене було теж здійснено зухвалий замах, і у мене є вже досвід в цих речах - хто не платить за безпеку, той за неї розплачується".

"В’ячеслав не хотів ходити з охороною і, вочевидь, став легкодоступною жертвою. Щодо мене, то я не виключаю варіант, що може таким чином "передають привіт" мені або моїм іншим партнерам, і готуються ще якісь акції. Але для цього у нас є слідчі органи", - вважає бізнесмен.

"Я сподіваюся, що вони спроможні запобігти цьому. Ну, а якщо навіть немає, то у нас є засоби захисту, ми вживаємо власні заходи безпеки", - сказав Корбан.

Як відомо, 13 жовтня близько 9.00 в центрі Дніпропетровська на вул. Харківській пролунав вибух.

В результаті вибуху загинув бізнесмен Брагінський, який проходив вздовж будинку під час вибуху. Прокуратура порушила кримінальну справу, попередня причина трагедії - вибуховий пристрій.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування