Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голову київського суду "потрусять". За зрив приватизації ОПЗ?

Четвер, 15 жовтня 2009, 11:04

У Верховній Раді створять групу, яка перевірить дані про "матеріально-майновий стан" голови Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна.

Комітет Верховної Ради з питань правосуддя прийняв рішення про створення такої робочої групи в середу, 14 жовтня, пише "Комерсант-Україна".

Ініціатива виходила від депутатів БЮТ Андрія Портнова, Валерія Писаренка й Святослава Олійника.

Крім них до складу робочої групи увійшли депутати Юрій Бут ("Наша Україна - Народна самооборона") і Вадим Колесніченко (Партія регіонів).

На засіданні комітету Портнов навів низку прикладів, які підтверджують, що витрати Бачуна не відповідають його доходам.

Зокрема, депутат розповів про чартерні перельоти голови ОАС Києва, будівництво особняка в селищі Буча, недешеві мобільні телефони і відвідування дорогих ресторанів.

"Рішення ми сьогодні не ухвалювали: я наполіг, що потрібно ще послухати Бачуна, оскільки одну сторону (депутатів БЮТ) ми вислухали, а другу – ні", - повідомив голова комітету Сергій Ківалов (Партія регіонів).

За його словами, Бачун був запрошений і на засідання комітету в середу, однак він зателефонував і повідомив, що не зможе брати в ньому участь.

Перевірку порушень законодавства, нібито допущених Бачуном при ухваленні судових рішень, уже проводить Вища рада юстиції, зокрема член ради Віктор Медведчук.

Претензії на адресу Бачуна з боку БЮТ, за інформацією "Комерсанта", пов'язані з нещодавніми рішеннями ОАС Києва, у результаті яких зірвалася приватизація Одеського припортового заводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування