Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Не раджу прикриватись "фіговим листком" коаліції

Четвер, 15 жовтня 2009, 11:35

Спікер Володимир Литвин обіцяє зробити заяву про утворення нової коаліції, як тільки Партія регіонів збере 226 підписів за відповідне рішення.

Про це він сказав в інтерв’ю "Сільським вістям", коментуючи останні заяви щодо відсутності коаліції і бажання Партії регіонів сформувати нову.

"Я не заперечуватиму твердження тих, хто скаже, що коаліції немає. Бо роботу парламенту треба оцінювати з позицій конкретних результатів роботи", - сказав Литвин.

Водночас, на його думку, "відсутність відповідальності прикривається "змовою", балачками про те, що хтось "вийшов", "відповз".

"А на всі пропозиції Партії регіонів показати наявність коаліції пропоную показати рішення фракцій або депутатів про наявність 226 голосів за інший формат. Я одразу ж зроблю про це відповідну заяву: знайшлись люди, готові взяти на себе відповідальність", - сказав Литвин.

"Безкінечно прикривати власну бездіяльність фіговим листком "коаліції" не раджу.
Бо якщо ставати на позицію відсутності коаліції, то треба йти далі: писати заяви про складення повноважень. Тобто — про саморозпуск парламенту. Бо плачі, намагання слинити заїжджену тему нічого не додають: усі твердять, що сьогодні розпускати Верховну Раду вже не можна", - додав він.

На питання, чи відбудуться наступного пленарного тижня кадрові призначення в уряд, Литвин зазначив:

"Маю сумніви, що кадрові питання розглянемо у повному обсязі. До того ж треба визначитися з поданнями про звільнення низки міністрів, йдеться про майже п’ятнадцять проектів постанов".

"Я вже жартома на погоджувальній раді пропонував: не завдавайте собі клопоту, внесіть постанову про відставку Прем’єра і питання про відставку неугодних міністрів вирішиться автоматично. Якщо для цього є голоси", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування