Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ зобов'язана порушити справу проти Луценка – Колесніченко

Четвер, 15 жовтня 2009, 16:27

Генпрокуратура зобов'язана порушити кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценко за розголошення таємниці слідства.

Про це заявив "регіонал" Вадим Колесніченко у відповідь на звинувачення кримської міліції в тому, що він попередив фігурантів справи.

"Кримська міліція, якщо кого і могла б притягти до відповідальності так це свого міністра Луценка", - заявив депутат.

"Адже він фактично розголосив таємницю слідства на своїй прес-конференції, розповівши про подробиці слідства, кваліфікацію кримінальної справи, вказавши на підозрюваних осіб і точне місце їхньої роботи, і навіть, на факт, що постраждалі діти були всиновлені", - додав він.

"Цим міністр переступив не тільки моральні принципи і втрутився в приватне життя вже і так покалічених дітей", - підкреслив Колесніченко.

"У такій ситуації у Кримської міліції та особисто пана Москаля є чудовий шанс вчинити як унтер-офіцерська вдова "і висікти самих себе", - вважає він.

Крім того, "регіонал" прокоментував слова Луценка про звернення до суду щодо проведення слідчо-оперативних дій по інших фігурантах, які зараз знаходяться в статусі свідків.

"Невже за цим насправді криється банальне попередження учасникам злочину знищити компрометуючі їх докази та укритися від слідства, якщо вони ще це не зробили за останні півроку", - запитує депутат.

Колесніченко заявляє про "обґрунтоване побоювання, що справа не дійде до суду".

"Причетні високі чиновники, на притягнення до відповідальності яких потрібна згода ВР. Багато хто з них дотепер не допитані, хоча люди, що затримані по справі, і свідки чітко на них вказують", - пояснює депутат.

"Людина, що затримана, дає свідчення, називає прізвища, але до протоколу допитів ці прізвища не вносяться. А якщо людина не внесена в протоколи допитів, хто її буде притягати до кримінальній відповідальності і навіть допитувати", - додає він.

"У цьому і є проблема за назвою фальсифікація і затягування розгляду кримінальної справи власне кажучи", - наголошує депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування