У Медведька не знають про причетність депутатів до розбещення

Четвер, 15 жовтня 2009, 18:26

У прокуратури немає даних про причетність депутатів до злочину у "Артеку".

Про це заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова у розмові з журналістами в Дніпропетровську.

"Генпрокуратура щорічно здійснює перевірки додержання законодавства щодо прав дітей, організації їхнього відпочинку в "Артеці". Жодних таких порушень ніколи виявлено не було", - сказала вона.

"Навпаки, я хочу відзначити, що організація і відпочинок дітей, їхнє виховання знаходяться на дуже високому рівні. І я не хочу, щоб хтось взагалі забруднював таке питання", - наголосила Корнякова.

"А що стосується причетності депутатів – це питання, що ви мені задали. Я щойно зв’язувалася із прокурором Криму: у нього не має даних на сьогодні щодо причетності хоч якогось народного депутата до факту скоєння ганебного злочину", - заявила заступник Генпрокурора.

У свою чергу, заступник начальника Головного управління нагляду за дотриманням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави Генпрокуратури Наталія Шестакова, яка регулярно інспектує "Артек" заявла, що під час жодної з перевірок серйозних порушень прав дітей виявлено не було.

"Якщо і був окремий злочин, з ним розберуться слідчі органи. Але це точно не система, і таких питань не виникало раніше", - сказала вона.

Шестакова припускає, що справа носить політичний характер, і ті, хто її просуває, менш за все піклуються про дітей, а піднятий шум лише дискредитує міжнародну репутацію "Артеку".

На її думку, "негуманно використовувати молодіжний табір" для зведення політичних рахунків.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування