НАТО цікавить інформація з України

Четвер, 15 жовтня 2009, 19:51

Для НАТО представляє великий інтерес роль України в забезпеченні регіональної безпеки та стабільності.

Про це у четвер в Брюсселі за підсумками засідання комісії Україна-НАТО на рівні послів заявив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

За його словами, саме це питання розглядалося на порядку денному засідання комісії.

"Дискусія показала, що є необхідність у такому діалозі, і тому був зроблений висновок про те, що необхідно збільшити кількість зустрічей у форматі комісії", - заявив Єлісєєв.

"Крім того, дискусія продемонструвала, що для НАТО представляє великий інтерес інформація з України та її роль у забезпеченні регіональної безпеки і стабільності", - сказав заступник міністра.

Відповідаючи на питання про можливий розгляд цього питання у контексті минулорічних подій в Грузії і майбутніх президентських виборів, Єлісєєв сказав: "Конфлікт у Грузії ще раз підтвердив ту виняткову роль, яку відіграє Україна саме з точки зору забезпечення безпеки і стабільності".

"Що стосується виборів, то це питання партнерами не піднімалося", - сказав заступник міністра.

У зв'язку з цим він сказав, що українська сторона сама поінформувала про те, що робиться для забезпечення вільного і демократичного волевиявлення українського народу.

"Ми ще раз констатували, що зробимо все можливе, щоб вибори відбулися, дійсно, демократично і вільно. Більше ніяких питань не виникало, що я розцінюю як свідчення того, що у євроатлантичної спільноти є переконання у тому, що вибори у нашій країні відбудуться без будь-яких ексцесів", - підкреслив він.

Говорячи про можливість зміни зовнішньополітичного курсу України після президентських виборів в частині євроатлантичної інтеграції, Єлісєєв зазначив, що партнери по НАТО "розуміють, і це ґрунтується на їхньому досвіді, що існує дві великі різниці між кандидатом в президенти і його гаслами і тим, коли він стає президентом".

"З цього приводу у них немає ніяких турбот, і надалі також не буде, і вони це абсолютно розуміють. Ми можемо говорити про вибори президента в частині того, що всі вже прийняті нами міжнародні зобов'язання будуть реалізовуватися більш ефективно", - підкреслив він.

Заступник міністра також повідомив, що в ході засідання сторони розглянули заходи річної національної програми, пов'язані з забезпечення регіональної безпеки і стабільності.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:57
Мінфін залучив понад 7 мільярдів від розміщення ОВДП
21:54
Аграрного міністра підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів. Що загрожує Сольському: деталі справи
21:49
США запровадили нові санкції проти Ірану через кібератаки
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
Усі новини...