Тимошенко написала план до 2017 року

Четвер, 15 жовтня 2009, 22:48

Уряд планує завершити пенсійну реформу у 2017 році.

Про це йдеться у концепції подальшого проведення пенсійної реформи, ухваленій урядом і оприлюдненій на сайті Кабміну.

Згідно з документом, "удосконалення пенсійної системи та подальше проведення пенсійної реформи здійснюватиметься за напрямами забезпечення стабільного функціонування пенсійної системи, забезпечення соціальної справедливості у солідарній пенсійній системі".

Також серед напрямів визначено "формування ефективної, надійної системи недержавного пенсійного забезпечення; удосконалення та спрощення механізму функціонування та забезпечення зрозумілості пенсійної системи для громадян і роботодавців; забезпечення громадського контролю за функціонуванням Пенсійного фонду; уніфікація пенсійного законодавства".

На першому етапі (2010—2013 роки) передбачається вжити заходів, зокрема, до запровадження дієвого механізму підвищення пенсій шляхом удосконалення механізму їх індексації з метою усунення диспропорцій у розмірах пенсій, призначених у різні роки.

Крім того, це забезпечення диференціації розміру мінімальної пенсійної виплати залежно від страхового стажу та інше.

На другому етапі (2014—2017 роки) передбачається, зокрема, завершити підготовку до запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи та здійснити її поетапне запровадження, забезпечити рівноправність громадян в пенсійній системі шляхом запровадження єдиних правил призначення пенсій.

Також планується здійснити поступовий перерозподіл страхових внесків між найманими працівниками та роботодавцями з одночасним запровадженням механізму гарантованого компенсуючого підвищення заробітної плати найманому працівникові та інше.

Очікується, що реалізація концепції дасть змогу забезпечити, зокрема, фінансову стабільність пенсійної системи, конституційний рівень пенсійних виплат і дотримання положень Європейського кодексу соціального забезпечення.

Також очікується запровадження справедливого механізму зростання пенсійних виплат, створення справедливої, прозорої пенсійної системи, впровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи та інше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування