Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закон про вибори повертає порушення 2004 року

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 11:20

Остання редакція закону про вибори президента України фактично легалізує ті порушення, які відбувалися під час виборчого процесу у 2004 році.

Про це заявив народний депутат від фракції НУНС Юрій Ключковський під час круглого столу.

При цьому депутат підкреслив, що така точка зору відображає його особисту позицію.

За словами Ключковського, закон містить низку неконституційних змін, які суперечать засадам виборчого процесу. Одним з найгрубіших порушень стала норма про оскарження результатів. Ключковський вважає, що положення про припинення провадження у справі після сплину двох днів розгляду справи є безпрецедентним.

"Такого не знає процесуальне законодавство будь-якої іншої країни", - зазначив депутат.

Підняття виборчої застави до 2,5 млн. грн. народний депутат розглядає як майновий ценз, який дозволяє балотуватися у президенти лише заможним людям.

"Повний перелік норм, що не відповідають Конституції, міститься в поданні народних депутатів. Очікую, що рішення Конституційного Суду з цього питання з’явиться ще до старту кампанії", - зауважив Ключковський.

Президент Віктор Ющенко 14 вересня звернувся до Конституційного Суду з конституційним поданням про відповідність Конституції України (конституційність) окремих положень закону "Про вибори Президента України" в редакції, прийнятій парламентом 21 серпня 2009 року після подолання вето глави держави.

У Конституційному Суді є ще одне подання з цього ж приводу, яке подали 48 народних депутатів.

Зміни до законодавства щодо виборів президента України розглянула і Венеціанська комісія.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування